Sa du björntass?

Äntligen lite tid över att få skriva, haft full rulle hela dagen trots att det är första dagen.
Hela resan hit har varit riktigt rolig och jag känner bara wow av alla intryck.
Tåget till Kastrup i Danmark var ju inte så över sig spännande, däremot att checka in och lämna iväg väskorna för att sedan bege sig till passkontroll och sedan påstigning på planet kändes sjukt pirrigt, jag har inte flugit på snart 10 år, och känslan av att vara på väg någonstans är helt underbar.
Första planet gick iaf från Danmark till Moskva i Ryssland. Rätt litet plan, med 6 säte i bredd. Skulle gissa på att det tog ca 3 timmar att flyga dit vilket var helt överkomligt.

Skulle någon fråga mig om Ryssland och det första jag tänkte på när jag hörde Moskva, skulle jag säga träd. Massor av träd. Under landningen var det fortfarande lite ljus ute, tillräckligt för att kunna se staden från ovan innan planet landade. Men oj, så mycket träd, även inne bland husen. Aja, Väl i Ryssland väntade fler kontroller av pass, biljetter och väskor.
Blev ju som tur va godkänd och eftersom vi hade nästan 3 timmar innan flyget till shanghai gick tänkte vi att vi skulle hitta något att äta och valde en restaurang. Visade sig att de inte tog kort. Notera. "En fin restaurang på en stor flygplats tar bara kontanter och inte kort". sinnes. Ja och eftersom jag endast hade kinesisk valuta ute fick vi hitta något annat.

Till slut hittade vi då ett litet matställe, restaurang kan man faktiskt inte kalla det om vi ska basera den på maten vi fick.
Kollade menyn och kände att det lät gott, och var ju inte sådär jättebilligt.
Till en början med fick vi stenhårt bröd som det dessutom var flugor på. Maten i sig smakade ok, men kan sätta mitt bagage på att den maten vi fick va micrad. Blä. Skulle inte förvåna mig om det var en svettig gamal björntass vi fick äta. Bäst av allt måste ju ändå vara att vi fick äta med plastbestick...

Maten nere, och min andra konstaterande av Ryssland är att alla, både män och kvinnor,såg väldigt rysa ut. Nu låter det ju lite märklige eftersom att vi faktiskt var i Ryssland, men du vet när man bara genom TV fått en bild av hur en hel befolkning ser ut? Min bild av det ryska folket bekräftades big time haha

Maten nere och dax för plan nr. 2. Detta plan mycket större, istället för 6 säte i bredd hade detta 10. planet är dessutom ett av världens största med 2 jetmotorer. Kommer till mitt säte där jag tilldelats filt, kudde, morgontofflor och blindfold. stort plus för alla skärmar som fanns på varje säte. Välj mellan film, musik, spel eller varför inte kolla genom kameran som satt fast på planets undersida? fanns även en karta där det gick att följa flygplanet under turen för att se vart vi befann oss.
Till Andreas förtjusning har våra grannar på planet ett litet barn som redan innan start börjat skrika.

Efter ett par timmar var det dax för middag, och flygplansmat är väl inte känt för att vara så välsmakande men det gick att äta och strax därefter släckte de ner och hela planet tycktes somna.
07,30 tyckte kaptenen att det var dax att vakna och han tänder lamporna i planet till ljudet av 540 trötta kineser som gäspar och jämrar sig.

Träsmak i rumpan, kramp i knä och ont i låren och ett par timmar senaare var vi framme i Shanghai. Utcheckning, hämta väska och passkontroll igen och sedan sa vi HEJ SHANGHAI.
Taxiresan från flygplatsen var med livet som insats, jag lovar härmed att aldrig mer klaga på hur svenskar kör bil för detta var det värsta jag varit med om haha

ååh gud skrivkramp, lägger in lite bilder och fortsätter imorgon.
klockan är i skrivande stund 14.15 hemma hos er, och här är klockan 21.15 vilket innebär sängen och en kall öl.
Nya tag imorgon.

Kommentarer
Bella säger:

Du lever!! Så kul att läsa :) åk inte mer taxi! Tänker på det där tåget vi snackade om... Usch, det är ju värre liksom. Känner mig som en morsa nu. Va rädd om dig!!!!

Svar: Måste dessvärre med taxin, tunnelbanan går överallt. Dock tar jag ju hellre tunnelbanan trots miljoner av människor. Haha ingen fara, uppskattar att du bryr dig 😚
fanny olsson

2016-02-20 | 23:47:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback