Dag 3

Gårdagen bestod av en trip till en park, kommer dock inte ihåg vad den hette, men den var gigantiskt. Hela parken var fylld med en massa människor som höll på med en rad olika aktiviteter bland annat pardans, vals, chi gong eller thai chi (ingen aning om vad det kallas, men liknande iaf), en del sjöng ikapp med sina fåglar och andra bankade ryggarna mot ett träd, tydligt en massage och som uppvärmning boxar de varandra i ryggarna haha
 
Det jag mest förvånades över var folks öppenhet. Varför gå till en park lika stor som 10 fot
 
bollsplaner, om inte större och utöva yoga eller sjunga med sin fågel? 
Fick upplysning om att de flesta kineser bor på en boyta mindre än 30 kvm på typ 5 pers vilket är jättelitet, så det finns inte direkt plats att utöva yoga hemma, därav samlas alla i parken eller utomhus för att gemensamt göra detta. 
 
I en del av parken satt då dessa som sjöng med sina fåglar. Då tar alltså alla dessa människor med sig sina burfåglar till parken, hänger upp dem i träden och sjunger med sina fåglar. Jag trodde attt det skulle vara olika sorters fåglar, men tydligen hade alla samma sort, en brun rätt tråkig fågel. På zooet såg vi dock likadana fåglar och de var tydligen kända för att de sjöng så fint. 
 
 
Här är det då  "ryggbankarklubben" håller till. Först samlar de då här och mjukar upp varandra genom att dunka på varandra. sedan står de med ryggen mot trädet och dunkar i trädet, hårt. En annan dam vi såg gned hela kroppen mot träden. Både armarna och benen som om det verkligen va en skön massage. Vissa av träden var svarta, så de var väl välgnidna i guess haha
 
 
Och här är disskutionstorget. Här samlas det varje dag flera olika grupper av män, de flesta äldre såg jag och sedan håller de disskusioner om diverse olika saker. Vissa gånger blir de våldsamma och börjar slåss istället, men när de inte gör det så är det deras nöje att stå här ett par timmar om dagen och disskutera olika saker. 
 
 
 
Därefter åkte vi till shanghai zoo, som var enormt stort och med en jäkla massa djur varav de flesta djuren är sånna som inte finns på zoo som finns hemmavid.  Som sagt väldigt stort och en hel del folk där också. Men en upplevelse att se alla dessa djuren! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback